Pregled vida

OČESNI TEST

Predhodna meritev (objektivna določitev očal)

Pregled vida vsebuje natančno anamnezo, kjer se zabeležijo težave z vidom pa tudi očesne ter sistemske bolezni, ki tako ali drugače lahko vplivajo na kvaliteto vida. Pri tem je seveda pomembna tudi družinska zgodovina, saj so marsikatere bolezni lahko dedne.

Pri preiskavi vidnih funkcij se najprej opravi objektivna meritev s pomočjo refraktometra, ki izmeri približno dioptrijo, kar nam predstavlja začetno točko pri subjektivni korekciji.

Določitev vida
(subjektivna določitev očal)

Naslednji korak je subjektivna korekcija. Optometrist s pomočjo številnih testov določi dioptrijo, glede na potrebe stranke. Zelo pomembno je, da opravi tudi pregled binokularnega vida, ter v primeru abnormalnih meritev določi posebno dioptrijsko ali prizmatično korekcijo. Nato opravi še binokularno izenačitev dioptrije, ki je ravno tako pomembna (pa vendar pogosto pozabljena), saj skozi očala gledamo z obemi očesi naenkrat ne samo z enim.

Sodelovanje z optikom

Ko je korekcija vida končana se opravi še pregled delov očesa z biomikroskopom ter merjenje očesnega tlaka. V kolikor so opažene abnormalne najdbe stranko napoti na preventivno kontrolo k oftalmologu ki preveri ali je stanje patološko ter po potrebi svetuje zdravljenje. V nasprotnem primeru optometrist svoje meritve preda optiku, ki po njegovih navodilih izdela očala oz. naroči leče.

Cenimo zaupanje naših strank, ter ponujamo oseben, kompetenten in celovit pristop.

Naročite se na pregled

Back to top
Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Omogočite/Blokirajte Google Analytics tracking code.
Omogočite/Blokirajte Google Fonts.
Omogočite/Blokirajte Google Maps.
Omogočite/Blokirajte video embeds.
Spletna stran optika-medvesek.si uporablja piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov